Skip to content

Bouwgein 40 jaar

Bouwgein bestaat 40 jaar.

Dit najaar bestaat Bouwgein 40 jaar en dat gaan we uiteraard vieren! En zeker omdat ‘spelen, groeien en ontmoeten’ bij Bouwgein nog steeds hoog in het vaandel staan, maken wij er een groot feest van.

Het feest wordt gevierd met uiteraard de hele Bouwgein-familie (bestuur en vrijwilligers), oud-vrijwilligers, onze naaste buren en uiteraard alle Nieuwegeiners, jong en oud.

Het feest wordt gevierd op zaterdag 10 september 2022. De dag begint met een publiek toegankelijke open-dag van 13:00 uur tot 16:00 uur.

Om 13:30 uur geeft de loco-burgemeester van Nieuwegein het startsein voor de festiviteiten.

De feestlocatie is op het terrein van de Bouwspeeltuin Bouwgein aan de Hoveniersweide 9 in Nieuwegein. Kom vooral op de fiets of lopend.

Tijdens de open dag is er een informatiemarkt met diverse stands, zijn er allerlei leuke (knutsel)activiteiten voor de kinderen en kunnen we naar hartenlust herinneringen ophalen.

Uiteraard kan er ook naar hartenlust worden gebouwd bij de huttenbouw.

Heb je vragen, mail ze naar :  40jaar@bouwgein.nl

 

Namens de organisatie – 40jaar Bouwgein

Jessica Docter, Roos de Ridder, Frans Voogd, Marcel Kuppen

De kindervakantieweek (KVW) is een hele leuke en gezellige activiteitenweek, wordt jaarlijks georganiseerd en vindt plaats tijdens de laatste week van de basisschool zomervakantie. Gedurende de hele week zijn er allerlei activiteiten voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Op de donderdag is er ook spannend avondprogramma en overnachting voor de oudere kinderen. In deze super leuke week houden de kinderen zich onder andere bezig met sport en spel activiteiten, culturele en muzikale activiteiten, knutselen, samen spelen, ontmoeting en natuurlijk ook vooral: (samen) prachtige hutten bouwen!

De kindervakantieweek wordt aangeboden aan alle kinderen in Nieuwegein in de basisschoolleeftijd. Net als alle andere activiteiten op Bouwgein draait de KVW volledig op de inzet en het enthousiasme van onze vrijwilligers.

Elke dag van de kindervakantieweek zijn er z’n 50-60 vrijwilligers actief om de week tot een succes te maken! Ieder jaar staat de kindervakantie week in het teken van een thema (denk aan het circus, de middeleeuwen of zoals in 2019: Winterwonderland). Op basis van dit thema wordt er een verhaal en een lied geschreven wat als een rode draad door de week heen loopt en in de vorm van theater bij de dag- opening en afsluiting elke dag een stukje verder gaat. Natuurlijk worden de activiteiten gedurende de KVW op dit thema aangepast. De afgelopen jaren hebben we elke keer samen met meer dan 200 kinderen een geweldige week beleefd.