Skip to content

Kindervakantieweek 2022

Thema : 'Villa Kakelbont'

In 2022 zal er opnieuw een kindervakantieweek worden georganiseerd door de bouwspeeltuinen van Nieuwegein: Bouwgein en Jeugdland. De kindervakantieweek vindt plaats in de laatste week van de zomervakantie (van 15 t/m 19 augustus). Het thema van de kindervakantieweek dit jaar is ’Villa Kakelbont’. 
 
De kindervakantieweek belooft een bonte boel te worden. We hebben weer een superleuk en vol programma met diverse activiteiten zoals: theater, hutten bouwen, workshops, sportieve activiteiten en ook een speurtocht voor de oudste deelnemers. Kinderen van 9 jaar en ouder, die dat willen, kunnen zich ook opgeven voor de overnachting van donderdag op vrijdag. (beperkt aantal plaatsen beschikbaar)

De inschrijving voor de kindervakantieweek kan ALLEEN digitaal. De aanmelding (naam en leeftijd) kan uitsluitend gemaild worden naar inschrijvingkvw2022@bouwgein.nl. De mailbox zal open zijn op woensdag 8 juni van 17.00 uur tot 21.00 uur. Alleen kinderen uit het eigen gezin kunnen worden ingeschreven. Dit jaar kunnen er helaas maximaal 175 kinderen deelnemen, daarom zal er geloot worden bij meer aanmeldingen. Kinderen die zijn ingeloot zullen vervolgens een link ontvangen naar het digitale inschrijfformulier en voor de betaling waarmee zij de inschrijving kunnen bevestigen.
 
De bijdrage is voor bouwers (vanaf 6 jaar) 22,50 euro, voor kleuters 17,50 euro. Kinderen met een Stadspas betalen 2,50 euro. 
 
We zijn nog op zoek naar vrijwilligers. Dus vind je het leuk om een dag, paar dagen of de hele week te komen helpen, stuur dan een mail naar kvwbouwgein@gmail.com.
De kindervakantieweek (KVW) is een hele leuke en gezellige activiteitenweek, wordt jaarlijks georganiseerd en vindt plaats tijdens de laatste week van de basisschool zomervakantie. Gedurende de hele week zijn er allerlei activiteiten voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Op de donderdag is er ook spannend avondprogramma en overnachting voor de oudere kinderen. In deze super leuke week houden de kinderen zich onder andere bezig met sport en spel activiteiten, culturele en muzikale activiteiten, knutselen, samen spelen, ontmoeting en natuurlijk ook vooral: (samen) prachtige hutten bouwen!

De kindervakantieweek wordt aangeboden aan alle kinderen in Nieuwegein in de basisschoolleeftijd. Net als alle andere activiteiten op Bouwgein draait de KVW volledig op de inzet en het enthousiasme van onze vrijwilligers.

Elke dag van de kindervakantieweek zijn er z’n 50-60 vrijwilligers actief om de week tot een succes te maken! Ieder jaar staat de kindervakantie week in het teken van een thema (denk aan het circus, de middeleeuwen of zoals in 2019: Winterwonderland). Op basis van dit thema wordt er een verhaal en een lied geschreven wat als een rode draad door de week heen loopt en in de vorm van theater bij de dag- opening en afsluiting elke dag een stukje verder gaat. Natuurlijk worden de activiteiten gedurende de KVW op dit thema aangepast. De afgelopen jaren hebben we elke keer samen met meer dan 200 kinderen een geweldige week beleefd.