Skip to content

Kindervakantieweek

De kindervakantieweek (KVW) is een hele leuke en gezellige activiteitenweek, wordt jaarlijks georganiseerd en vindt plaats tijdens de laatste week van de basisschool zomervakantie. Gedurende de hele week zijn er allerlei activiteiten voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Op de donderdag is er ook spannend avondprogramma en overnachting voor de oudere kinderen. In deze super leuke week houden de kinderen zich onder andere bezig met sport en spel activiteiten, culturele en muzikale activiteiten, knutselen, samen spelen, ontmoeting en natuurlijk ook vooral: (samen) prachtige hutten bouwen!

De kindervakantieweek wordt aangeboden aan alle kinderen in Nieuwegein in de basisschoolleeftijd. Net als alle andere activiteiten op Bouwgein draait de KVW volledig op de inzet en het enthousiasme van onze vrijwilligers.

Elke dag van de kindervakantieweek zijn er z’n 50-60 vrijwilligers actief om de week tot een succes te maken! Ieder jaar staat de kindervakantie week in het teken van een thema (denk aan het circus, de middeleeuwen of zoals in 2019: Winterwonderland). Op basis van dit thema wordt er een verhaal en een lied geschreven wat als een rode draad door de week heen loopt en in de vorm van theater bij de dag- opening en afsluiting elke dag een stukje verder gaat. Natuurlijk worden de activiteiten gedurende de KVW op dit thema aangepast. De afgelopen jaren hebben we elke keer samen met meer dan 200 kinderen een geweldige week beleefd.