Skip to content

Kinder vakantieweek 2021

Kindervakantieweek ’50 jaar Nieuwegein’!

Dit jaar organiseert Bouwspeeltuin Bouwgein in de laatste week van de zomervakantie (van 23 t/m 27 augustus) weer de kindervakantieweek! Het thema van de kindervakantieweek dit jaar is ’50 jaar Nieuwegein’

Uiteraard hebben we te maken met de geldende corona maatregelen. Maar we verzekeren jullie ervan dat de kindervakantieweek nog steeds een superleuk en vol programma zal zijn met diverse activiteiten zoals: theater, hutten bouwen, sportieve activiteiten en workshops. Dit jaar zal er helaas geen overnachting zijn op de donderdag, maar voor de oudste deelnemers (vanaf 8 jaar) die dat willen is er op de donderdagavond wel een spook-/speurtocht. 

Vanwege de coronamaatregelen zal de inschrijving voor de kindervakantieweek dit jaar digitaal zijn. De inschrijving gaat in fases.

We vragen iedereen zich in eerste instantie per mail aan te melden. De aanmelding (naam en leeftijd) kan uitsluitend gemaild worden naar inschrijvingkvw2021@bouwgein.nl .

De mailbox zal alleen open zijn op woensdag 7 juli van 17.00 uur tot 21.00 uur. Alleen kinderen uit het eigen gezin kunnen worden ingeschreven.

Dit jaar kunnen er helaas maximaal 150 kinderen deelnemen, daarom zal er geloot worden bij meer aanmeldingen.

De kinderen die worden ingeloot zullen vervolgens een link ontvangen naar het digitale inschrijfformulier. Wanneer dit inschrijfformulier volledig is ingevuld en ingediend zal er als laatste een betaallink worden verzonden waarmee de inschrijving kan worden bevestigd.

De bijdrage is voor bouwers (vanaf 6 jaar) 22,50 euro, voor kleuters 17,50 euro. Kinderen met een Stadspas betalen 2,50 euro. 

De details over het programma zullen middels een programmaboekje gemaild worden voorafgaand aan de kindervakantieweek. We zullen elke dag rond 9.30-10.00uur starten met het programma, op maandag t/m woensdag eindigt het programma rond 15.00uur, en op vrijdag rond lunchtijd. Het programma op donderdag kent afhankelijk van leeftijd en keuzes een eindtijd van 15.00uur, na het eten om 19.00uur of 23.30 (na de spook-/speurtocht).

We zijn nog op zoek naar vrijwilligers. Dus vind je het leuk om een dag of de hele week te komen helpen, stuur dan een mail naar kvwbouwgein@gmail.com.

Voor vragen over de kindervakantieweek kan je mailen naar: kvwbouwgein@gmail.com.

De kindervakantieweek (KVW) is een hele leuke en gezellige activiteitenweek, wordt jaarlijks georganiseerd en vindt plaats tijdens de laatste week van de basisschool zomervakantie. Gedurende de hele week zijn er allerlei activiteiten voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Op de donderdag is er ook spannend avondprogramma en overnachting voor de oudere kinderen. In deze super leuke week houden de kinderen zich onder andere bezig met sport en spel activiteiten, culturele en muzikale activiteiten, knutselen, samen spelen, ontmoeting en natuurlijk ook vooral: (samen) prachtige hutten bouwen!

De kindervakantieweek wordt aangeboden aan alle kinderen in Nieuwegein in de basisschoolleeftijd. Net als alle andere activiteiten op Bouwgein draait de KVW volledig op de inzet en het enthousiasme van onze vrijwilligers.

Elke dag van de kindervakantieweek zijn er z’n 50-60 vrijwilligers actief om de week tot een succes te maken! Ieder jaar staat de kindervakantie week in het teken van een thema (denk aan het circus, de middeleeuwen of zoals in 2019: Winterwonderland). Op basis van dit thema wordt er een verhaal en een lied geschreven wat als een rode draad door de week heen loopt en in de vorm van theater bij de dag- opening en afsluiting elke dag een stukje verder gaat. Natuurlijk worden de activiteiten gedurende de KVW op dit thema aangepast. De afgelopen jaren hebben we elke keer samen met meer dan 200 kinderen een geweldige week beleefd.