Skip to content

Maatschappelijke Stage

Wat is de MaS?

MaS is de afkorting voor Maatschappelijke Stage. Op een aantal scholen in Nieuwegein is dit een verplicht onderdeel van het lesprogramma. Tijdens de MaS zetten scholieren zich in voor een ander en voor de samenleving. Ze doen dat via vrijwilligerswerk.

Een MaS kan plaatsvinden binnen de school, in een maatschappelijke organisatie of bij een maatschappelijk project van een bedrijf zonder winstoogmerk. Het totaal aantal MaS-uren is 30 uur, verdeeld over één of meerdere jaren (afhankelijk van de school).

Ben je scholier en wil je de MaS doen bij Bouwgein? Je bent van harte welkom! We hebben bijna het hele jaar door “massers” en een ervaren team om je te begeleiden. Het leukste is natuurlijk dat jouw hulp het mogelijk maakt voor kinderen uit de buurt om een heerlijke tijd door te brengen in de speeltuin en bij het bouwen van hutten.

Maatschappelijke Stage
uitgiftehok

uitgiftehok

Link
recyclen

recyclen

Link
pallets

pallets

Link
hameren

hameren

Link
spelkvw

spelkvw

Link

Je stage bij Bouwgein

Tijdens de stage periode ondersteun je de vaste vrijwilligers. De ene keer mag je een hut slopen en de andere keer help je bij het aan- en afmelden van de bezoekers en deelt de nodigde attributen uit (denk hierbij aan hamers, spijkers, zagen en verf).
 
Daarnaast ben je er ter ondersteuning van de jonge kinderen die hun eigen hut aan het bouwen zijn. Jij mag er samen met de vaste vrijwilligers op toezien dat alles veilig verloopt en probeert conflicten te vermijden tussen de kinderen. 
 
Bij slecht weer zitten een aantal kinderen binnen te knutselen, ook hierbij kan jij ondersteunen, door leuke knutselwerkjes te maken. Als de kinderen klaar zijn, zie je er ook op toe dat de ruimte weer netjes achtergelaten wordt.
 
Als het lekker warm weer is, gaat de waterbaan weer aan. Ook hier moet toezicht op gehouden worden, dat alles veilig verloopt. Daarnaast kan er door een vrijwilliger worden gevraagd om bij een andere klus te assisteren. 
 
Kortom, heel veel variatie op 1 plek, waar kinderen veel plezier beleven!

Inschrijven / opgeven

Zin om bij Bouwgein je MaS te doen? Wees er snel bij om dit in te plannen! We kunnen maximaal 2 stagiaires tegelijkertijd verwelkomen.

Maak een afspraak met onze stage-coördinator via mas@bouwgein.nl. Samen overleg je wat jullie van elkaar (mogen) verwachten, wanneer je kunt beginnen enzovoort. Deze afspraken leg je samen met de organisatie vast in een stageovereenkomst.

Vol = vol... Meld je nu aan!
Vol = vol… Meld je nu aan!

Meer informatie over de MaS

Op zoek naar een stageplaats? Bijna altijd mag je zelf kiezen wat het beste bij jou past. Dat is belangrijk, want als je een stageplaats hebt die jij leuk vindt, levert dat het meeste op voor jou en voor de samenleving.

Gebruik je eigen netwerk (ouders, vrienden, verenigingen waarvan je lid bent) om een geschikte plaats te vinden of raadpleeg ‘de MaSbank’ van MoVactor. MoVactor vervult een coördinerende rol om kinderen, scholen en vrijwilligerswerk bij elkaar te brengen. Zij bieden ook meer informatie over het hele stageproces. Je vindt hier ook de contactpersonen bij jou op school.

Wie weet tot ziens als stagiaire bij Bouwgein!