Skip to content

Vrijwilligers

Vrijwilligers

Bouwspeeltuin Bouwgein is sterk afhankelijk van de inzet van zijn vrijwilligers, de vrijwilliger neemt een centrale plaats in. Van bestuur tot speeltuintoezicht tot klusteam – allemaal onmisbare vrijwilligers, die het mogelijk maken dat kinderen en ouders de bouwspeeltuin kunnen blijven bezoeken om te spelen, ontmoeten, leren en groeien. Er is ons dan ook veel aan gelegen om op een groep goed gekwalificeerde en gemotiveerde vrijwilligers te kunnen bouwen!

Vrijwilligers zijn actief en verantwoordelijk op verschillende vlakken binnen de organisatie. Wat hen bindt en verenigt is de betrokkenheid bij de Bouwspeeltuin. Die gezamenlijke verantwoordelijkheid is belangrijker dan het verschil in taken en verantwoordelijkheden.

 

In het vrijwilligersbeleid staan enkele uitgangspunten centraal:

  • Samen staan we sterk: de vrijwilligers vormen samen de belangrijkste factor bij de ontwikkeling en uitvoering van het beleid van de speeltuin
  • Vele handen maken licht werk: iedereen komt bij Bouwgein naast baan, gezin, familie, etc. Als veel mensen een beetje helpen, verzetten we bergen!
  • Iedereen telt: we houden een informele sfeer en waarderen elkaars steun en inzet, ongeacht achtergrond, rol, leeftijd of hoeveelheid inzet voor Bouwgein.
  • Vrijwillig is niet vrijblijvend: Bouwgein, dus collega-vrijwilligers, moet(en) kunnen rekenen op vrijwilligers die een functie hebben geaccepteerd. We komen onze afspraken na!

Waar kun je helpen? Bijvoorbeeld bij één van de volgende teams! Hulp kunnen we altijd wel gebruiken! Klik op de teams om hier meer over te lezen of contact op te nemen. Daarnaast is het ook mogelijk je aan te melden als vrijwilliger voor specifieke vacatures via de website van het Vrijwilligershuis Nieuwegein (een initiatief van de gemeente).